PRZEPISY

Mus jaglany

Troszkę słodkiej przyjemności. Tak naprawdę mus wyszedł całkiem przypadkiem,  w lodówce miałam już ugotowaną kaszę jaglaną, więc troszkę z nią poimprowizowałam, a wyszło naprawdę smacznie. Potrzebujesz do niego zaledwie 4 składników i ewentualnie owoce na wierzch (u mnie padło na maliny). Przepis jest banalny, ale może akurat kogoś zainspiruje, bo mus jest przepyszny.

SKŁADNIKI:

50 g ugotowanej kaszy jaglanej
70 ml mleczka kokosowego
1 dojrzały banan
1 łyżeczka karobu
maliny
 
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wsyp ugotowaną kaszę jaglaną i zalej ją mleczkiem kokosowym. Mieszaj do połączenia składników, gotując na małym ogniu. Następnie dodaj łyżeczkę karobu i pokrojonego banana. Mieszaj i doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wszystko razem zblenduj. Podawaj z ulubionymi owocami.
Zamiast karobu możesz użyć kakao. Mus nadaje się zarówno na śniadanie, kolację czy deser.
 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *