Pasta z jajek i awokado
Awokado to bomba zdrowotna, dlatego mam nadzieję, że będziecie często wracać do tej pasty 😉 Zawiera wiele cennych składników takich jak: nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę E, kwas foliowy, glutation, a przez to wykazuje właściwości prozdrowotne. Awokado pozytywnie wpływa na pracę układu immunologicznego, trawiennego, czy sercowo-naczyniowego. Ponadto wspiera pracę mózgu, dlatego jest zalecane przy intensywnym wysiłku umysłowym. A także wykazuje działanie prewencyjne w kontekście choroby Alzheimera.
Składniki:
- 3 jajka
- awokado
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżeczki majonezu
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- słodka papryka
- posiekany szczypiorek
Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w drobna kostkę. Awokado obierz i również pokrój w kostkę. Awokado skrop sokiem z cytryny, dzięki temu nie ściemnieje. Połącz ze sobą składniki, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, majonez, szczypiorek, dopraw do smaku i wymieszaj.
2 komentarze
Pingback:
Pingback: